Herfstige pompoensoep
- 60 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZSoeppan of een grote kookpan
- ZStaafmixer
- ZOven en ovenpapier (niet nodig met de snelle variant)
Ingrediënten
– Scheutje olijfolie
– 1 pompoen (voor de snelle variant: 2 zakken Muskaat pompoen van 400 gr)
– 1 ui
– 300 gr aardappels of 1 grote aardappel
– 1 teentje knoflook
– 700 ml groentebouillon
– 2 tl kurkuma
– 2 tl gemalen komijn
– 2 tl gemalen gember wortel
Tip:
Een snellere variant?! Maak de pompoensoep met voorgesneden pompoen blokjes. Vaak in de aanbieding in de herfst!
Voorbereiding
* Voor de snelle variant kun je stap 1 en 4 overslaan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de schil van de ui en snijd deze in kleine blokjes.
- Verwijder de schil van de knofook en snijd deze in stukjes.
- Snijd de pompoen doormidden en de twee helften daarna nog eens doormidden.
- Verwijder de pitten uit de pompoen.
- Schil de aardappels, was deze schoon en snijd ze in blokjes.
Bereiding
* Voor de snelle variant kun je de eerste 3 stappen overslaan.
- Leg de stukken pompoen in de oven en verwarm deze een half uur. Draai de pompoen stukken na 15 minuten om.
- Haal de pompoen stukken uit de oven en laat ze afkoelen, zodat ze niet te heet zijn om met je handen vast te pakken.
- Verwijder de schil van de pompoen en snijd deze in grote stukken.
- Verwarm de soeppan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olie.
- Voeg daarna de aardappelblokjes en stukken pompoen toe.
- Roer alles goed door.
- Voeg de gemalen gember, komijn en kurkuma toe.
- Blus af met de groentebouillon en roer het nogmaals goed door.
- Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken .
- Pureer de soep met een staafmixer.
Tot slot
- Serveer de soep met pide (Turks brood) of naanbrood.