Hartige kransjes met pesto
- 20 minuten
- 8 stuks
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZOven
- ZBakpapier
Ingrediënten
– 8 pakjes bladerdeeg
– 4 el Pesto alla Genovese (groene pesto) of pesto Rosso (rode pesto). Groene is volgens velen het lekkerst!
Tip:
Wil je een zoete feestelijke variant maken? Dan kun je de kransjes ook bestrijken met gesmolten pure chocolade en als ze zijn afgekoeld besprenkelen met wat poedersuiker!
Voorbereiding
- Leg de ovenplaat buiten de oven en leg het bakpapier er alvast op.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de papiertjes van de plakjes bladerdeeg
- Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplankje om te ontdooien.
Bereiding
- Snijd in het midden van het bladerdeeg een X met een mes tot aan 2 cm van de 4 hoeken.
- Bestrijk de omtrek van het bladerdeeg met de pesto.
- Vouw nu eerst de puntjes vanuit het midden naar de kanten.
- Vouw vervolgens de overgebleven punten naar het midden.
- Leg de kerstkransje op de bakplaat en verwarm ze 10 à 15 minuten in de oven totdat ze mooi lichtbruin van kleur zijn.
* Bekijk voor de instructies ook het filmpje.
Tot slot
- Serveer de Kerstkransje als bijgerecht of lekkere snack bij een feestelijke gelegendheid. Heerlijk en zo gemaakt!