Hawaiiaanse Poke bowl
- 30 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- Z4 ruime ovale kommen
- ZOven
- ZBakpapier
Ingrediënten
– 300 gr gewone of sushirijst
– 2 el olijfolie tradioneel
– 1 komkommer
– 2 avocado’s
– 100 gr wortel of julienne
– 50 gr Edamame boontjes
– 15 cherrytomaatjes
– 2 blikken van 400 gr kikkererwten
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl gerookte paprikapoeder
– Een beetje sesamzaad
Voor de dressing:
– 1 rode peper
– 2 limoenen
– 4 el sla olie of olie extra vierge
– 1 tl agavesiroop
Tip
Je kunt de Poke bowl ook maken met groenten die je nog in de koelkast hebt liggen.
Voorbereiding
- Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
- Was de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Was de komkommer. Halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in plakjes.
- Laat de edamame boontjes uitlekken in een vergiet.
- Verwijder de schil van de avocado. Snijd deze doormidden, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes.
- Pers de limoen.
- Snijd de rode peper fijn. Je kunt de zaadlijsten verwijderen als je het gerecht iets minder pittig wilt.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereiding
- Kook de rijst zoals op de verpakking omschreven staat. Zetde rijst apart om deze goed af te laten koelen.
- Meng 1 el olijfolie met de gerookte paprikapoeder en de knoflookpoeder en meng dit met de kikkererwten.
- Verdeel de kikkererwten over de bakplaat van de oven en bak ze 15 minuten tot ze krokant zijn. Laat de kikkererwten daarna goed afkoelen.
Dressing
- Meng de limoensap met de olie, de gesneden rode peper en agavesiroop.
Tot slot
- Vul de kom met een schep afgekoelde rijst in het midden en alle groenten er stuk voor stuk mooi omheen. Zie de afbeelding.