...

Hawaiiaanse Poke bowl

Recept van Huong

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • Z4 ruime ovale kommen
  • ZOven
  • ZBakpapier

Ingrediënten

– 300 gr gewone of sushirijst

– 2  el olijfolie tradioneel

– 1 komkommer

– 2 avocado’s

– 100 gr wortel of julienne

– 50 gr Edamame boontjes

– 15 cherrytomaatjes

– 2 blikken van 400 gr kikkererwten

– 1 tl knoflookpoeder

– 1 tl gerookte paprikapoeder

– Een beetje sesamzaad

Voor de dressing:

– 1 rode peper

– 2 limoenen

– 4 el sla olie of olie extra vierge

– 1 tl agavesiroop

 

Tip

Je kunt de Poke bowl ook maken met groenten die je nog in de koelkast hebt liggen.

Voorbereiding

  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Was de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Was de komkommer. Halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in plakjes.
  • Laat de edamame boontjes uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder de schil van de avocado. Snijd deze doormidden, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes.
  • Pers de limoen.
  • Snijd de rode peper fijn. Je kunt de zaadlijsten verwijderen als je het gerecht iets minder pittig wilt. 
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

  • Kook de rijst zoals op de verpakking omschreven staat. Zetde rijst apart om deze goed af te laten koelen.
  • Meng 1 el olijfolie met de gerookte paprikapoeder en de knoflookpoeder en meng dit met de kikkererwten.
  • Verdeel de kikkererwten over de bakplaat van de oven en bak ze 15 minuten tot ze krokant zijn. Laat de kikkererwten daarna goed afkoelen.

Dressing

  • Meng de limoensap met de olie, de gesneden rode peper en agavesiroop.

Tot slot

 

  • Vul de kom met een schep afgekoelde rijst in het midden en alle groenten er stuk voor stuk mooi omheen. Zie de afbeelding.