Frisse salade van bieten
- 15 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZEen grote schaal
Ingrediënten
– 4 gekookte bieten
– Ongeveer 2 handen vol fijngesneden rode kool
– 15 stuks snoep tomaten
– 1 rode ui
– 8 kleine augurken
– 1 citroen
– 4 el Griekse yoghurt
– 2 el halfvolle mayonaise
– 2 tl pittige mosterd
– 5 walnoten of een handvol amandelen
– 1 tl zwarte peper
– een beetje zout
Tip
Salade over? Eet ‘m de volgende dag als lunch! De salade is 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Voorbereiding
- Was de snoeptomaatjes en halveer ze.
- Snijd ui in dunne halve ringen, doe zout erop en knijp fijn in je hand.
- Hak de walnoten of amandelen in stukjes (niet helemaal fijn).
- Halveer de augurken in lengte en snijd daarna in kleine stukjes.
- Snijd de bieten in kleine plakjes.
- Pers de citroen.
Bereiding
- Doe alle alle groenten in een grote kom. Ook de walnoten of amandelen en roer ze door elkaar.
- Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd, zwarte peper en de citroensap in een kleine kom en roer het goed door tot een egale dressing.
- Voeg de dressing toe aan de groente in de grote kom en roer weer, zodat de dressing goed is gemengd met de alle ingrediënten.
Tot slot
- Serveer de salade als bijgerecht.