Italiaanse pasta met groente
- 60 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZGrote pan of wadjang / wok
Ingrediënten
– 1 pak vega rulgehakt (375 gr)
– 2 el olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 paprika’s
– 1 courgette
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
-1 blik of pakje passata (500 gr)
– 30 gr Italiaanse kruiden
– 1 zakje (oude) geraspte kaas 30+
– 1 zak volkoren Fusilli of andere pasta (ca. 100 gr per persoon)
– 100 ml groentebouillon minder zout
– snufje peper en zout
Tip:
Om aan gezonde volkoren pasta te wennen kun je deze eerst met gewone pasta mengen tijdens het koken. Voeg de gewone pasta dan iets later toe aan de volkoren pasta.
Voorbereiding
- Snijd uiteinden van de ui en verwijder de schil. Snijd deze vervolgens in blokjes.
- Verwijder de schil van de knoflook en snijd het teentje knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
- Was de courgette en snijd deze in blokjes.
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes
Bereiding
- Kook water op de warmte bron en kook de pasta zoals omschreven op de verpakking.
- Bak het gehakt in een koekenpan in olie zoals omschreven op de verpakking en zet deze even apart.
- Neem een grote pan en fruit de ui in olie totdat deze glazig is.
- Voeg de paprika, courgette en knoflook toe en bak dit even mee op middenhoog vuur.
- Doe dan Italiaanse kruiden erbij en roer deze goed door de groente.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes en passata toe met nog een snufje peper en zout naar smaak.
- Roer het geheel goed door.
- Zodra de pasta gekookt en afgegoten is voeg je het voorgebakken gehakt toe aan de pastasaus en roer je het geheel goed door.
Tot slot
Bestrooi de pasta met oude kaas of Parmezaanse kaas, zoals: Parmigiano Reggiano, parmezaan