Kisir – Turkse Bulgursalade
- 60 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZSchaal met deksel
Ingrediënten
– 2 el slaolie
– 2 el olijfolie
– 1 theekopje bulgur
-1 theekopje water
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 halve bos peterselie
– 1 pakje verse dille
– 1 pakje verse munt
– 2 el citroensap
– 1 el tomatenpuree
– 1 tlpaprikapoeder
– Gemalen peper
– Zout
Tip:
Varieer ook eens met extra ingrediënten erbij, zoals: olijven, tomaat, komkommer, noten of fetakaas.
Voorbereiding
- Snijd uiteinden van de ui en verwijder de schil. Snijd ze vervolgens in blokjes.
- Verwijder de schil van de knoflook en snijd het teentje knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
- Snijd de dille, munt en peterselie in fijne stukjes.
- Pers de citroen en bewaar het vocht in een glas.
Bereiding
- Meet de bulgur af in 1 theekopje en doe de bulgur in de schaal met deksel.
- Kook water op de warmte bron of in de waterkoker en voeg 1 theekopje gekookt water toe aan de schaal met bulgur, zodat de bulgur net onder water staat.
- Doe de deksel op de schaal en laat het 10 minuten zo staan.
- Bak de ui met knoflook. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak dit 5 minuten mee met regelmatig doorroeren.
- Voeg dit toe aan de schaal met inmiddels zacht geworden bulgur. Roer het goed door.
- Voeg 2 eetlepels slaolie eraan toe.
- Voeg daarna de andere gesneden groenten en 2 eetlepels citroensap toe aan de bulgur en roer het nogmaals goed door.
- Voeg de paprikapoeder, een snufje zout en gemalen peper toe en meng het met de rest van de salade.
- Laat de salade een half uurtje afkoelen in de koelkast.
Tot slot
Serveer deze lekkere Kisir salade als bijgereecht met wat pide (Turks brood).