...

Indiase familiekeuken

Tip van de Stadsbibliotheek

Indiase keuken

Woensdag 13 maart jl. werden er een heerlijke curry recepten gemaakt tijdens KOOKeiland. We kookten onder andere uit het kookboek Geheimen van mijn Indiase familiekeuken.

Omschrijving van het kookboek
Gevarieerde recepten gebaseerd op authentieke familierecepten uit de traditionele en moderne Indiase keuken. De auteur is de derde generatie van een familie die de Indiase keuken uitgedragen heeft. Haar grootmoeder kwam naar Londen en begon daar met de verkoop van Indiase snacks en desserts hetgeen uitgroeide tot het merk Patak dat curry’s, pasta’s en sauzen exporteert naar zo’n veertig landen. Ingedeeld in: Kleine hapjes, Hoofdgerechten, Feelgoodfactor, Groentefestijn, Barbecueën op Indiase wijze, Die heerlijke extraatjes, Suikerzoet & scherp, en Tijd voor cocktails. De recepten zijn duidelijk, met opgave van aantal personen, (voor)bereidingstijd, stapsgewijs de bereiding, en voorzien van extra praktische tips. Elk recept begint met een inleiding. Met van bijna elk gerecht een paginagrote kleurenfoto en enkele pagina’s met foto’s uit het familiealbum. Tussen de recepten door informatie over onder andere de specerijentrommel, keukengadgets, chilipepers, en wijn en specerijen. Met register. Een heel inspirerende uitgave voor mensen die van specerijen en kruiden houden die zo karakteristiek zijn voor de Indiase keuken.

Het gerecht zelf maken

Woensdag 13 maart maakten we onder meer bovenstaand recept. Een heerlijke Zwarte Dhal die we serveerden met basmati rijst.

Thuis ook de Indiase keuken proberen?! Leen het kookboek Geheimen van mijn Indiase familiekeuken bij jouw favoriete bibliotheek!