...

Marokkaanse couscous salade

Recept van Nilüfer

  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZRuime schaal met deksel of vershoudfolie

Ingrediënten

– 300 gr couscous

– 100 gr feta kaas

– 5 bosuien

– ½ rode paprika

– 1 mini roma sla of 4 grote roma sla bladeren

– 1 citroen

– ½ bosje munt

– ½ bosje peterselie

– 1 handje vol walnoten

– 1 handje vol rozijnen

– 4 el olijfolie

– 100 gr kidney bonen(uitgelekt)

– 100 gr zwarte olijven zonder pit

– 10 stuks droge(gele) abrikozen

– 1 handje vol gerookte amandelen

– 1 tl zout

– 1 tl paprika poeder

– 1 tl zwarte peper

Tip

Couscoussalade kan je op verschillende manieren maken. Je voegt de groente, de noten of de peulvruchten toe die je lekker vindt of wat je thuis hebt. Je kan ook experimenteren met andere kaassoorten of helemaal geen kaas erin doen. Dat geldt ook voor de olijven. Eet smakelijk!

Voorbereiding

  • Was alle groente, dep ze droog en snijdt ze fijn (de paprika in blokjes).
  • Hak de walnoten in stukjes (niet helemaal fijn).
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Snijd olijven in ringen.

Bereiding

 

  • Doe de couscous in een ruim kom en voeg zout toe en schenk de olijfolie eroverheen. Je kan het nu met een vork maar liefst met je handen goed roeren, zodat de olijfolie helemaal goed opgenomen is in couscous.
  • Schenk nu kokend water erover, totdat het water ongeveer 1 cm boven de couscous uitkomt.
  • Dek de kom snel en goed met een deksel of met vershoudfolie en laat het 15 minuten wellen.
  • Wel de abrikozen ook in kokend water in een kommetje.
  • Doe de rozijnen in een pannetje en kook ze ongeveer 5 minuten op laag vuur om ze ook te laten wellen.
  • Roer couscous na de 15 minuten met een vork los en voeg alle groenten die gesneden is en de walnoten en de kruiden.
  • Dep de rozijnen droog en voeg ze ook toe aan het couscous mengsel en breng het op smaak met citroensap en als nodig het nodig is met nog wat meer olijfolie en zout.

Tot slot

 

  • Verdeel dit over een mooie grote schaal en versier het met amandelen en met de abrikozen die eerst droog gedept zijn.
  • Serveer pide (Turks brood), humus en Tzatziki  bij de salade.
  • Je kunt deze salade ook combineren met falafel.