Italiaanse Lasagne met groente
- 50 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZOven
- ZOvale ovenschaal
Ingrediënten
– olijfolie
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 2 kleine blikjes tomatenpuree
– 1 pak tomaten passata
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 courgette
– 3 paprika’s
– 1 bakje champignons
– 700 ml halfvolle melk
– 1 pak volkoren lasagne bladeren
– 50 gr boter
– 50 gr volkoren bloem
– 1 zakje geraspte belegen kaas 30+
Tip:
Saus over? Morgen met pasta! Of vries ‘m in voor een volgende keer als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch lekker en gezond wilt eten.
Voorbereiding
- Snijd de uiteinden van de ui en verwijder. Snijd de ui over de lengte door midden en vervolgens in dunne halve ringen.
- Verwijder de schil van de knoflook en snipper deze of gebruik een knoflookpers.
- Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snijd deze in de lengte in dunne plakken. Met een kaasschaaf krijg je mooie dunne plakken.
- Was de paprika. Snijd deze over de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes, wat je zelf lekker vindt.
- Verwarm de oven voor. De temperatuur staat op de verpakking van de lasagnebladeren.
- Open alvast de verpakkingen van de tomaten puree, blokjes en passata.
Bereiding van de rode saus
- Doe een scheutje olijfolie in de wokpan en laat dit warm worden.
- Bak de ui op medium temperatuur totdat deze glazig is.
- Draai de temperatuur omhoog en bak de paprika, champignons en knoflook een paar minuten mee.
- Doe de tomatenpuree erin en mix dit goed met de groente. Voeg daarna de tomaten blokjes en de passata toe.
- Zet de temperatuur lager en roer de Italiaanse kruidenmix door de saus. Roer daarna 200 ml melk door de saus. De rode saus is nu klaar. Laat deze zachtjes door pruttelen.
De bechamelsaus
- Pak de hapjespan en smelt 50 gram boter voor de bechamelsaus op medium temperatuur tot het niet meer bubbelt.
- Haal de pan even van de hittebron af. Roer de eerste helft van de bloem er doorheen en mix het tot een glad geheel.
- Mix rustig de rest van de bloem, zout, peper en nootmuskaat erdoorheen en roer het weer glad. Roer nu beetje voor beetje de overige 500 ml melk erdoor met de spatel en gebruik daarna de garde om de saus glad te houden.
- Als de saus af is even proeven en indien nodig verder op smaak brengen.
In de oven (ca 30 minuten)
- Vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Maak laagjes in de ovenschaal in deze volgorde: rode saus, lasagnebladen, courgette plakjes en bechamelsaus. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laag bechamelsaus.
- Bedek de bovenste laag bechamelsaus met geraspte kaas.
- Plaatst de schaal in de oven en stel de tijd in die op de verpakking van de lasagnebladen staat.