...

Herfstige pompoensoep

Recept van Arnoud

  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZSoeppan of een grote kookpan
  • ZStaafmixer
  • ZOven en ovenpapier (niet nodig met de snelle variant)

Ingrediënten

– Scheutje olijfolie

– 1 pompoen (voor de snelle variant: 2 zakken Muskaat pompoen van 400 gr)

– 1 ui

– 300 gr aardappels of 1 grote aardappel

– 1 teentje knoflook

– 700 ml groentebouillon

– 2 tl kurkuma

– 2 tl gemalen komijn

– 2 tl gemalen gember wortel

Tip:

Een snellere variant?! Maak de pompoensoep met voorgesneden pompoen blokjes. Vaak in de aanbieding in de herfst!

Voorbereiding

* Voor de snelle variant kun je stap 1 en 4 overslaan.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de schil van de ui en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verwijder de schil van de knofook en snijd deze in stukjes.
  • Snijd de pompoen doormidden en de twee helften daarna nog eens doormidden.
  • Verwijder de pitten uit de pompoen.
  • Schil de aardappels, was deze schoon en snijd ze in blokjes.

Bereiding

* Voor de snelle variant kun je de eerste 3 stappen overslaan.

 

  • Leg de stukken pompoen in de oven en verwarm deze een half uur. Draai de pompoen stukken na 15 minuten om.
  • Haal de pompoen stukken uit de oven en laat ze afkoelen, zodat ze niet te heet zijn om met je handen vast te pakken.
  • Verwijder de schil van de pompoen  en snijd deze in grote stukken.
  • Verwarm de soeppan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olie.
  • Voeg daarna de aardappelblokjes en stukken pompoen toe.
  • Roer alles goed door.
  • Voeg de gemalen gember, komijn en kurkuma toe.
  • Blus af met de groentebouillon en roer het nogmaals goed door.
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken .
  • Pureer de soep met een staafmixer.

Tot slot

 

  • Serveer de soep met pide (Turks brood) of naanbrood.