...

Kisir – Turkse Bulgursalade

Recept van Asiye

  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZSchaal met deksel

Ingrediënten

– 2 el slaolie

– 2 el olijfolie

– 1 theekopje bulgur

-1 theekopje water

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 1 halve bos peterselie

– 1 pakje verse dille

– 1 pakje verse munt

– 2 el citroensap

– 1 el tomatenpuree

– 1 tlpaprikapoeder

– Gemalen peper

– Zout

Tip:

Varieer ook eens met extra ingrediënten erbij, zoals: olijven, tomaat, komkommer, noten of fetakaas.

Voorbereiding

 

  • Snijd uiteinden van de ui en verwijder de schil.  Snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Verwijder de schil van de knoflook en snijd het teentje knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Snijd de dille, munt en peterselie in fijne stukjes.
  • Pers de citroen en bewaar het vocht in een glas.

Bereiding

 

  • Meet de bulgur af in 1 theekopje en doe de bulgur in de schaal met deksel.
  • Kook water op de warmte bron of in de waterkoker en voeg 1 theekopje gekookt water toe aan de schaal met bulgur, zodat de bulgur net onder water staat.
  • Doe de deksel op de schaal en laat het 10 minuten zo staan.
  • Bak de ui met knoflook. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak dit 5 minuten mee met regelmatig doorroeren.
  • Voeg dit toe aan de schaal met inmiddels zacht geworden bulgur. Roer het goed door.
  • Voeg 2 eetlepels slaolie eraan toe.
  • Voeg daarna de andere gesneden groenten en 2 eetlepels citroensap toe aan de bulgur en roer het nogmaals goed door.
  • Voeg de paprikapoeder, een snufje zout en gemalen peper toe en meng het met de rest van de salade.
  • Laat de salade een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Tot slot

 

Serveer deze lekkere Kisir salade als bijgereecht met wat pide (Turks brood).