Tomatensoep met groente
- 30 minuten
- 4 personen
- Vega

Wat heb je nodig?
- ZSoeppan of een grote kookpan
- ZStaafmixer
Ingrediënten
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 zak fijne soepgroente (400 gr)
– 500 gr tomaten
– 1 ui
– 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)
– 1 liter groentebouillon minder zout
– Een scheutje kookroom 20% vet
– 15 gr Italiaanse kruiden
– Zout en peper naar smaak
Tip:
Soep over? Vries ‘m in (wel eerst goed af laten koelen) of eet ‘m de volgende dag als lunch.
Voorbereiding
- Was de tomaten en verwijder de groene aanhechting.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwijder de schil van de ui.
- Snijd de ui doormidden en vervolgens in stukjes.
- Pel de knoflook en snijd in stukjes.
Bereiding
- Breng 1 liter water aan de kook in een waterkoker of pan en voeg het bouillonblokje toe.
- Schenk 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de ui glazig.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze een paar minuten tot ze zacht zijn. Door het bakken worden de tomaten zoeter.
- Voeg de knoflook, het pakje gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en vervolgens de bouillon toe.
- Voeg de fijngesneden soepgroenten toe en roer deze door de rest van de soep tot ze gaar zijn.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Roer de soep door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Tot slot
- Schenk een scheutje kookroom over de soep.
- Serveer de soep met volkoren stokbrood.