Tomatensoep met groente

Recept van Ingrid en Winnie

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZSoeppan of een grote kookpan
  • ZStaafmixer

Ingrediënten

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 zak fijne soepgroente (400 gr)

– 500 gr tomaten

– 1 ui

– 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)

– 1 liter groentebouillon minder zout

– Een scheutje kookroom 20% vet

– 15 gr Italiaanse kruiden

– Zout en peper naar smaak

Tip:

Soep over? Vries ‘m in (wel eerst goed af laten koelen) of eet ‘m de volgende dag als lunch.

Voorbereiding

  • Was de tomaten en verwijder de groene aanhechting.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder de schil van de ui.
  • Snijd de ui doormidden en vervolgens in stukjes.
  • Pel de knoflook en snijd in stukjes.

Bereiding

  • Breng 1 liter water aan de kook in een waterkoker of pan en voeg het bouillonblokje toe. 
  • Schenk 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze een paar minuten tot ze zacht zijn. Door het bakken worden de tomaten zoeter.
  • Voeg de knoflook, het pakje gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en vervolgens de bouillon toe.
  • Voeg de fijngesneden soepgroenten toe en roer deze door de rest van de soep tot ze gaar zijn.
  • Pureer het geheel met de staafmixer.
  • Roer de soep door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Tot slot

 

  • Schenk een scheutje kookroom over de soep. 
  • Serveer de soep met volkoren stokbrood.