Tomatensoep met groente

Recept van Ingrid en Winnie

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZSoeppan of een grote kookpan
  • ZStaafmixer

Ingrediënten

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 zak fijne soepgroente

– 500 gr tomaten

– 1 ui

– 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)

– 500 ml groentebouillon minder zout

– Een scheutje kookroom 20% vet

– 15 gr Italiaanse kruiden

– Zout en peper naar smaak

Tip:

Soep over? Vries het in (wel eerst goed af laten koelen) of eet ‘m de volgende dag als lunch. 

Voorbereiding

  • Was de tomaten en verwijder de groene aanhechting.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder de schil van de uien.
  • Snijd de ui doormidden en vervolgens in stukjes.

Bereiding

  • Maak bouillon van 500 ml water en een half bouillonblokje.
  • Doe in een soeppan 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze een paar minuten tot ze zacht zijn (Door het bakken worden de tomaten zoeter).
  • Voeg het pakje gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en vervolgens de bouillon toe.
  • Pureer het met de staafmixer.
  • Voeg de fijngesneden soepgroenten toe en roer deze door de rest van de soep tot ze gaar zijn.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Tot slot

 

  • Schenk een scheutje kookroom over de soep. 
  • Serveer de soep met volkoren stokbrood.