Hartige kransjes met pesto

Recept van Iris

  • 20 minuten
  • 8 stuks
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZOven
  • ZBakpapier

Ingrediënten

– 8 pakjes bladerdeeg

– 4 el Pesto alla Genovese (groene pesto) of pesto Rosso (rode pesto). Groene is volgens velen het lekkerst!

Tip:

Wil je een zoete feestelijke variant maken?! Dan kun je de kransjes ook bestrijken met gesmolten pure chocolade en als ze zijn afgekoeld besprenkelen met poedersuiker!

Voorbereiding

  • Leg de ovenplaat buiten de oven en leg het bakpapier er alvast op.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de papiertjes van de plakjes bladerdeeg
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplankje om te ontdooien.

Bereiding

  • Snijd in het midden van het bladerdeeg een X met een mes tot aan 2 cm van de 4 hoeken.
  • Bestrijk de omtrek van het bladerdeeg met de pesto.
  • Vouw nu eerst de puntjes vanuit het midden naar de kanten.
  • Vouw vervolgens de overgebleven punten naar het midden.
  • Leg de kerstkransje op de bakplaat en verwarm ze 10 à 15 minuten in de oven totdat ze mooi lichtbruin van kleur zijn.

* Bekijk voor de instructies ook het filmpje.

Tot slot

 

  • Serveer de Kerstkransje als bijgerecht of lekkere snack op een feestje. Heerlijk en zo gemaakt!