...

Zomerse Spaanse Tortilla

Recept van Joeri

  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Zomers

Wat heb je nodig?

  • ZDiepe koekenpan
  • ZGroot bord of groot deksel van een pan
  • ZVergiet

Ingrediënten

– 2 uien

– 8 eieren

– olijfolie

– 4 middelgrote aardappels (vastkokend)

– zout

Tip:

Met een salade erbij heb je een heerlijke zomerse maaltijd op tafel staan!

Voorbereiding

 

  • Schil de aardappels en snijd ze daarna dunne plakjes.
  • Snijd uiteinden van de ui en verwijder de schil. Halveer ze in de lengte. Snijd ze vervolgens in halve ringen.
  • Breek de eieren in de kom en roer ze los.

Bereiding

 

  • Doe 300 ml olijfolie in de koekenpan en laat dit heet worden.
  • Bak de dunne aardappel partjes in 15 minuten.
  • Voeg een snufje zout toe. 
  • Voeg op de helft van de tijd de uien toe en roer af en toe totdat de aardappel en uien zacht zijn.
  • Laat de uien en aardappels uitlekken in een vergiet en een beetje afkoelen.
  • Voeg daarna de aardappels en ui toe aan de kom met eieren.
  • Voeg nog wat peper toe naar smaak.
  • Roer het geheel voorzichtig door met een vork.
  • Laat nu het mengsel even rusten. 

Bakken van het ei

 

  • Pak een schone diepe koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Laat deze op middelhoog vuur staan en voeg zodra de olie heet is het aardappel/ei mengsel toe.
  • Ga na 3 minuten met een spatel langs de rand van het ei, zodat deze niet vast gaat zitten aan de rand.
  • Kijk zo nu en dan of de onderkant van het ei al licht gebruind is.
  • Zodra de onderkant licht gebruind en het ei gestold is keer je het ei in 1 keer om met behulp van een groot bord. Je kunt ook een grote deksel van een pan gebruiken. Duw deze stevig op met de binnenzijde op de pan met het ei en draai de pan met het ei  in één snelle beweging om. 
  • Na het omdraaien schuif je het ei met de niet gebakken kant voorzichtig in de pan  bak je het ei nog ca. 3 minuten op deze zijde, totdat deze ook licht bruin is.