...

Frisse salade van bieten

Recept van Nilüfer

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZEen grote schaal

Ingrediënten

– 4 gekookte bieten

– Ongeveer 2 handen vol fijngesneden rode kool

– 15 stuks snoep tomaten

– 1 rode ui

– 8 kleine augurken

– 1 citroen

– 4 el Griekse yoghurt

– 2 el halfvolle mayonaise

– 2 tl pittige mosterd

– 5 walnoten of een handvol amandelen

– 1 tl zwarte peper

– een beetje zout

Tip

Salade over? Eet ‘m de volgende dag als lunch! De salade is 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Voorbereiding

  • Was de snoeptomaatjes en halveer ze. 
  • Snijd ui in dunne halve ringen, doe zout erop en knijp fijn in je hand.
  • Hak de walnoten of amandelen in stukjes (niet helemaal fijn).
  • Halveer de augurken in lengte en snijd daarna in kleine stukjes.
  • Snijd de bieten in kleine plakjes.
  • Pers de citroen.

Bereiding

 

  • Doe  alle alle groenten in een grote kom.  Ook de walnoten of amandelen en roer ze door elkaar.
  • Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd, zwarte peper en de citroensap in een kleine kom en roer het goed door tot een egale dressing.
  • Voeg de dressing toe aan de groente in de grote kom en roer weer, zodat de dressing goed is gemengd met de alle ingrediënten.

Tot slot

 

  • Serveer de salade als bijgerecht.