Marokkaanse couscous salade

Recept van Nilüfer

  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZRuime schaal met deksel of vershoudfolie

Ingrediënten

– 300 gr couscous

– 100 gr feta kaas

– 5 bosuien

– 1 rode paprika

– 1 kleine romaine sla of 4 grote romaine sla bladeren

– 1 citroen

– ½ bosje munt

– ½ bosje peterselie

– 1 handje vol ongebrande amandelen

– 1 handjevol rozijnen

– 4 el olijfolie

– 100 gr kidney bonen(uitgelekt)

– 100 gr zwarte olijven zonder pit

– 10 stuks droge(gele) abrikozen

– 1 tl zout

– 1 tl paprikapoeder

– 1 tl zwarte peper

Tip

Couscoussalade kan je op verschillende manieren maken. Je voegt de groente, de noten of de peulvruchten toe die je lekker vindt of wat je thuis hebt. Je kan ook experimenteren met andere kaassoorten of helemaal geen kaas erin doen. Dat geldt ook voor de olijven. Eet smakelijk!

Voorbereiding

  • Was alle groente, dep ze droog en snijdt ze fijn (de paprika in blokjes).
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Snijd olijven in ringen.
  • Spoel de kidneybonen in een vergiet en laat deze goed uitlekken.

Bereiding

 

  • Doe de couscous in een ruime kom en voeg zout toe en schenk de olijfolie eroverheen. Je kunt het nu met een vork maar liefst met je handen goed roeren, zodat de olijfolie helemaal goed opgenomen is in de couscous.
  • Schenk kokend water erover totdat het water ongeveer 1 cm boven de couscous uitkomt.
  • Dek de kom snel en goed af met een deksel of met vershoudfolie en laat het 15 minuten wellen.
  • Wel de abrikozen in een kommetje gekookt water.
  • Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in een kommetje gekookt water.
  • Roer de couscous na 15 minuten met een vork los en voeg de gesneden groenten, de walnoten en de kruiden toe.
  • Dep de rozijnen droog en voeg ze ook toe aan het couscous mengsel en breng het op smaak met citroensap en als het nodig is met nog wat meer olijfolie en zout.

Tot slot

 

  • Verdeel de couscoussalade over een mooie grote schaal en versier het met de amandelen en met de abrikozen die eerst droog gedept zijn.
  • Strooi nog wat paprikapoeder over de salade.
  • Serveer pide (Turks brood), humus en tzatziki  bij de salade.
  • Je kunt deze salade ook combineren met falafel.