...

Hartige groente taart

Recept van Sander

  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZOven
  • ZOvenpapier

Ingrediënten

– 1 rol vers bladerdeeg

– 3 eetlepels groene pesto

– 800 g diepvries grilgroente

– Witte kaas of feta

– 1 scheutje olijfolie Extra vierge

– 1 komkommer

– 3 tomaten

– zout

– peper

Tip:

Nog iets over? Warm het de volgende dag even op voor de lunch.

Voorbereiding

  • Ontdooi de diepvries grilgroente in een schaal.
  • Haal de ovenplaat uit de oven. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de rol bladerdeeg wat afkoelen.
  • Leg ovenpapier op de ovenplaat.
  • Verkruimel de helft van de witte kaas in een schaaltje.
  • Was de tomaten.

Bereiding

  • Leg het ovenpapier op de ovenplaat.
  • Zodra de bladerdeeg wat is afgekoeld kun je het makkelijk uitrollen op de ovenplaat.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg een centimeter naar binnen en zorg dat je hoeken goed op elkaar vast maakt. Als het niet goed vastblijft kun je het met je vinger met wat water bestijken. 
  • Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  • Smeer gelijkmatig een laagje pesto over het bladerdeeg.
  • Bedek vervolgens het bladerdeeg met de ontdooide groenten.
  • Plaats de hartige groente taart 30 minuten in de oven.
  • Strooi na 15 minuten de verkruimelde witte kaas over de groente en bak de oventaart de oveirge 15 minuten af.

Bereiding salade

  • Verwijder de schil van de komkommer en snijd deze in plakjes.
  • Snijd de tomaten in 4 stukjes. 
  • Meng de tomaten en komkommer 
  • Versnipper de rest van witte kaas en voeg deze toe aan de salade. 
  • Voeg tot slot nog een scheutje slaolie en een snufje zout en peper toe. 

Tot slot

Serveer de plaattaart met de heerlijk frisse komkommer tomaat salade.