Vietnamese Springrolls
- 60 minuten
- 8 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZGrote kookpan
Ingrediënten
– 1 bos wortels
– 1 krop sla
– 1 bos lemongras
– 2 uien
– 1 zak rucola
– Olijfolie
– 3 pakjes tofu
– 1 bakje gedroogde uien
– 125 g mihoen rice noodles
– 1 pakje kokoswater
– 1 flesje soja saus / aroma
– 1 bakje pindasaus
– 1 pak rijstpapier (verkrijgbaar bij de toko)
– 1 flesje hoisinsauce (verkrijgbaar bij de toko)
Tip:
Probeer ook eens volkoren of courgette noodles voor een gezondere variant!
Voorbereiding
Leg alle verse ingredienten in een grote lage schaal, zodat je ze makkelijk bij de hand hebt zodra je de springrolls gaat maken.
- Kook de mihoen zoals omschreven op de verpakking.
- Dep de tofu voorzichtig maar goed droog en snijd het daarna in reepjes van ongeveeer 1cm breed.
- Was de bladeren van de sla en dep deze voorzichtig droog.
- Was de rucola en dep deze ook voorzichtig droog.
- Snijd de uiteinden van de komkommer en schil deze. Snijd deze in dunne korte reepjes van ongeveer 5 cm in de lengte.
- Was de wortel en rasp deze met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte.
- Snijd de uiteinden van de ui en verwijder de schil. Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
Bereiding
- Bak de tofu 1 minuut aan beide kanten in 2 eetlepels olie.
- Bak het lemongras in 1 eetlepel olie tot het bruin is en voeg gebakken tofu toe.
- Voeg hieraan een eetlepel soja saus toe.
- Week de rijstvellen stuk voor stuk in warm water (niet te heet) en leg ze op een schoon oppervlak of een snijplank.
- Verdeel nu de groente, mihoen en tofu in het midden van het rijstvel.
- Klap de zijkanten van het rijstvel over de groente.
- Rol de sping rolls vervolgens strak op.
- Doe de satesaus in een kookpan en voeg kokoswater toe, zodat het dun is en voeg tot slot een scheutje hoisinsauce toe.
- Voeg als topping op de satésaus een eetlepel gebakken uitjes toe.
Tot slot
- Je kunt de springrolls in zijn geheel op een schaal serveren, maar ook in kleinere stukjes snijden als lekker hapje op een feestje.
- Serveer de zelfgemaakte satésaus bij de springrolls.