Tomatensoep met groente
- 30 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZSoeppan of een grote kookpan
- ZStaafmixer
Ingrediënten
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 zak fijne soepgroente
– 500 gr tomaten
– 1 ui
– 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr)
– 500 ml groentebouillon minder zout
– Een scheutje kookroom 20% vet
– 15 gr Italiaanse kruiden
– Zout en peper naar smaak
Tip:
Soep over? Vries het in (wel eerst goed af laten koelen) of eet ‘m de volgende dag als lunch.
Voorbereiding
- Was de tomaten en verwijder de groene aanhechting.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwijder de schil van de uien.
- Snijd de ui doormidden en vervolgens in stukjes.
Bereiding
- Maak bouillon van 500 ml water en een half bouillonblokje.
- Doe in een soeppan 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze een paar minuten tot ze zacht zijn (Door het bakken worden de tomaten zoeter).
- Voeg het pakje gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden en vervolgens de bouillon toe.
- Pureer het met de staafmixer.
- Voeg de fijngesneden soepgroenten toe en roer deze door de rest van de soep tot ze gaar zijn.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Tot slot
- Schenk een scheutje kookroom over de soep.
- Serveer de soep met volkoren stokbrood.