...

Test recept

Uncategorized

  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZKoekenpan of wok
  • ZKookpan
  • ZGrote platte schaal
  • ZSnijplanken
  • ZGarde en snijmes

Boodschappenlijstje

– 1 bos wortels

– 1 krop sla

– 2 uien

– 2 tomaten

– 1 zak rucola

– olijf olie

– 1 pakje tofu

– 1 bakje gedroogde uien

– 1 pak mihoen rice noodles

– 1 pakje kokoswater

– 1 flesje soja saus / aroma

– 1 bakje pindasaus

– 1 pak rijstpapier (verkrijgbaar bij de toko)

– 1 flesje hoisinsauce (verkrijgbaar bij de toko)

 

Tip

Zien hoe je de springrolls vult en rolt?
Bekijk het hier!

Voorbereiding

Leg alle verse ingredienten in een grote lage schaal, zodat je ze makkelijk bij de hand hebt zodra je de springrolls gaat maken.

 

  • Kook de mihoen zoals omschreven op de verpakking.
  • Dep de tofu voorzichtig maar goed droog. Marineer deze daarna in 3 el soja saus en laat het 15 minuten staan.
  • Was de bladeren van de sla en dep deze voorzichtig droog.
  • Was de rucola en dep deze ook voorzichtig droog. 
  • Schil de komkommer en snijd deze in dunne korte reepjes in de lengte.
  • Was de wortel en rasp deze met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte.
  • Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in dunne halve ringen.

Bereiding

 

  • Bak de gemarineerde tofu 1 minuut aan beide kanten in 2 el olie.
  • Week de rijstvellen stuk voor stuk in warm water (niet te heet) en leg ze op een schoon oppervlak of een snijplank.
  • Verdeel nu de groente, mihoen en tofu in het midden van het rijstvel.
  • Voeg nog wat gebakken uitjes toe.
  • Klap de zijkanten van het rijstvel over de groente.
  • Rol de sping rolls vervolgens strak op.
  • Doe de satesaus in een kookpan en voeg kokoswater toe, zodat het dun is en voeg tot slot een scheutje hoisinsauce toe.

Serveren

 

  • Je kunt de springrolls in zijn geheel op een schaal serveren, maar ook in kleinere stukjes snijden.
  • Serveer een schaaltje met de zelfgemaakte saus bij de springrolls.

In de oven (ca 30 minuten)

 

  • Pak de hapjespan en smelt 50 gram boter voor de bechamelsaus op medium temperatuur tot het niet meer bubbelt.
  • Haal de pan even van de hittebron af. Roer de eerste helft van de bloem er doorheen en mix het tot een glad geheel.
  • Mix rustig de rest van de bloem, zout, peper en nootmuskaat erdoorheen en roer het weer glad. Roer nu beetje voor beetje de overige 500 ml melk erdoor met de spatel en gebruik daarna de garde om de saus glad te houden.
  • Als de saus af is even proeven en indien nodig verder op smaak brengen.