Waldorfsalade met knolselderij
- 20 minuten
- 8 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZGrote schaal
Ingrediënten
– 1 knolselderij
– 2 appels
– 1 groot blik ananas (schijven)
– 1 blikje mandarijntjes
– 1 zakje rozijnen of gewelde krenten
– 500 gr ongezoute walnoten
– 1/4 liter crème fraiche
– 1/8 liter halfvolle yoghurt
– Zout en peper naar smaak
Tip:
Neem voor een gezondere variant crème fraiche light.
Voorbereiding
- Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.
- Breek de walnoten in kleine stukjes. Laat er een paar heel.
- Snijd de ananasschijven in stukjes.
- Schil de knolselderij.
- Snijd de knolselderij in dunne plakken en vervolgens in juliene.
Bereiding
- Blanceer de knolselderij, totdat ze zacht zijn.
- Maak ondertussen een dressing van de crème fraiche, yoghurt, zout en peper.
- Giet de knolselderij af en meng deze met de mandarijnen (zonder het vruchtsap), appels en de rozijnen.
- Hussel alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de dressing toe.
Tot slot
- Leg een aantal hele walnoten als garnering op de salade.
- Serveer de Waldorf salade als bijgerecht.