...

Winterstamppot spruitjes

Recept Voedsel van Dichtbij

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Vega

Wat heb je nodig?

  • ZAardappelstamper
  • ZEen grote kookpan

Ingrediënten

– 1 kilo aardappels

– 1 kilo spruitjes

– 200 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten

– 1 klont boter

– 1 heel glas melk

– 2 el mosterd

Dressing:

– 6 el extra vierge olijfolie
– 2 el azijn
– 2 tl mosterd

– Peper en zout (liefst uit de molen) naar smaak

Tip:

Houd je niet van spruitjes? Eet het met wat gebakken stukjes banaan erbij. Door de zoete smaak zijn ze heerlijk! 

Voorbereiding

  • Schil de aardappels en snijdt ze in stukken
  • Was de aardappels goed
  • Was de spruitjes en snijdt ze in vieren

Bereiding

  •  Kook de aardappels in zout water in ongeveer 20 min. gaar.
  • Kook de spruitjes in zout water in ongeveer 10 min. gaar. 
  • Giet beide af. Doe terug in de (grootste) pan.
  • Voeg de boter, melk en mosterd toe en stamp tot een smeuige stamppot.
  • Breng het verder op smaak met peper en zout.

Dressing:

  • Meng voor een basisdressing 6 el olie, 2 el azijn, 2 tl mosterd, een snufje peper en zout naar smaak. Hussel dit door de gewassen sla.

Tot slot

 

  • Je kunt dit gerecht zo eten samen met de salade, of combineren met een stukje vlees, gebakken paddenstoelen of gebakken tempeh.  
  • Kijk voor de heerlijke knolselderij spekjes in Aziatische stijl en andere recepten op de website van Rechtstreex
  • Alle ingredienten voor dit gerecht en ander Voedsel van Dichtbij is eveneens te bestellen via Rechtstreex. 
  • Bekijk de video voor meer informatie over boeren en hun groenten op het eiland van Dordrecht