Winterstamppot spruitjes
- 30 minuten
- 4 personen
- Vega
Wat heb je nodig?
- ZAardappelstamper
- ZEen grote kookpan
Ingrediënten
– 1 kilo aardappels
– 1 kilo spruitjes
– 200 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
– 1 klont boter
– 1 heel glas melk
– 2 el mosterd
Dressing:
– 6 el extra vierge olijfolie
– 2 el azijn
– 2 tl mosterd
– Peper en zout (liefst uit de molen) naar smaak
Tip:
Houd je niet van spruitjes? Eet het met wat gebakken stukjes banaan erbij. Door de zoete smaak zijn ze heerlijk!
Voorbereiding
- Schil de aardappels en snijdt ze in stukken
- Was de aardappels goed
- Was de spruitjes en snijdt ze in vieren
Bereiding
- Kook de aardappels in zout water in ongeveer 20 min. gaar.
- Kook de spruitjes in zout water in ongeveer 10 min. gaar.
- Giet beide af. Doe terug in de (grootste) pan.
- Voeg de boter, melk en mosterd toe en stamp tot een smeuige stamppot.
- Breng het verder op smaak met peper en zout.
Dressing:
- Meng voor een basisdressing 6 el olie, 2 el azijn, 2 tl mosterd, een snufje peper en zout naar smaak. Hussel dit door de gewassen sla.
Tot slot
- Je kunt dit gerecht zo eten samen met de salade, of combineren met een stukje vlees, gebakken paddenstoelen of gebakken tempeh.
- Kijk voor de heerlijke knolselderij spekjes in Aziatische stijl en andere recepten op de website van Rechtstreex
- Alle ingredienten voor dit gerecht en ander Voedsel van Dichtbij is eveneens te bestellen via Rechtstreex.
- Bekijk de video voor meer informatie over boeren en hun groenten op het eiland van Dordrecht